torsdag 2. juni 2011

Hvordan vil CSR utvikle seg videre?

Ifølge Economist vil det framover bli en stadig større interesse for CSR. Vi ser også at ledere i næringslivet samles til globale konferanser om hva man for eksempel bør gjøre for å redusere karbonutslippene. Investorene vil i stadig større grad vurdere kvaliteten på en bedrift ut fra dens aktiviteter for å fremme CSR.

Et interessant eksempel er det norske pensjonsfondet som har investert i mange tusen selskaper over hele verden. Finansdepartementet har opprettet et råd som skal vurdere de etiske sidene ved investeringsvirksomheten. Dersom selskapene eller deres underleverandører opptrer uetisk, for eksempel ved barnearbeid, kan fondet trekke ut sine investeringer. Dilemmaet er likevel at man da mister den innflytelsen som man kan få gjennom å utøve press på de selskapene der man har eierinteresser.
Ifølge Economist vil de store bedriftene gå foran de neste årene, men etterhvert vil også mindre sosiale entreprenører skape innovasjoner som kommer til å utdatere annen virksomhet. Man vil også se at det oppstår mange nye nettverksrelasjoner mellom konkurrenter, mellom bedrifter, arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner, frivillige organisasjoner, nasjonale myndigheter og internasjonale organisasjoner.

CSR vil bli mer integrert i den øvrige virksomheten. Man vil gå fra prat til mer handling. Et viktig trekk ved dette er utvikling og bruk av standarder, sertifiseringsordninger, overvåking og rapportering for å dokumentere og vurdere hva som faktisk oppnås.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar